20 декември 2008

Спешно търся читатели!

Привет на всички!

И мен ме налегна кризата на средната възраст. И аз започнах да пиша книга. Тук можете да видите до де съм стигнал. Не знам дали ще се намери някой, който ще пожелае да се запознае с литературните ми опити, но ако има такъв, ще се радвам да ми каже какво му е мнението.

Тук е мястото, където можете да изразите отношението си към този пасквил. Моля ви, не ме щадете! Хвалете ме, колкото ви душа иска :-)

Митко Добрев

251 коментара:

  1. Сложи по интересни имена.Иначе е забавно.Давай още.

    ОтговорИзтриване
  2. Честито Възкресение!!! Хубаво си го написал,НО...трябват ДЕЙСТВИЯ!!! Ще ти пиша!

    ОтговорИзтриване
  3. Абе, на един не му харесват имената, на друг не му стига действието. Човек не може да ви угоди! Все пак, благодаря за коментара.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна книга и идеи :) Айде след празниците вземи да я допишеш, чакам продължението! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Честита първа книга Митко

    ОтговорИзтриване
  6. Имам проблем с отварянето на текста. Моля, проверете!

    ОтговорИзтриване
  7. тъкмо я започнах, много е свежарска. Като я свърша ще си дам окончателното мнение, ама за сега много ме кефи

    ОтговорИзтриване
  8. Добре Люси. Ти си първата жена, която дава мнение. Ще ми е интересно да разбера дали ти е харесало нататък.

    ОтговорИзтриване
  9. Тъжнa но свежарска, изчетох я на 2 дъха...

    ОтговорИзтриване
  10. Чакам продължението с нетърпение.. Много ми допада стилът ти.

    ОтговорИзтриване
  11. Става. Скучничко и непрофесионално е написано, но става. :))) По-добре нещо скучно написано, което говори, че автора е чел някои добри книги, отколкто нито ред за цял живот, което говори, че "автора" не си е мърдал посрания гъз от пред телевизорО.

    ОтговорИзтриване
  12. Губите си времето с глупости. Написах и публикувах 17 книги и си съсипах здравето. А печалбата беше повече от миниатюрна.

    ОтговорИзтриване
  13. Книгата е добра, много негативна/което ми хареса/,
    не е чак толкова скучна/въпреки че не е и трилър де/, само стилък е малко не професионален, внимавай с множестените числа, и с и-кратките!
    И много кратка книгата, дай повече.

    ОтговорИзтриване
  14. Херр Добрев !
    Продължавайте да пишете ! На мен ми харесва всичко във Вашата книга ( или поне това което прочетох от нея ) и ще ви кажа едно оКУРажаващо Браво !

    ОтговорИзтриване
  15. Ауу ма хич не става, ма хиииич.

    ОтговорИзтриване
  16. Davai napred !
    http://www.mad.bg/main.html?language=bg

    ОтговорИзтриване
  17. милен

    книгата е страхотна . не виждате ли ,че не опира до действие и професионализам тук . пак и автора е математик . тук опира до това да разберем в какав абсурд живеем и автора много хитро е засилил краските на живота до max за да може всеки да разбере това. много мъдрост има в това писание и ако всеки осазнае посланието му българия би се променила.

    ОтговорИзтриване
  18. Ами какво да кажа,хареса ми книгата (само дето има малко правописни грешки)ама не е довършена а като гледам картинките по натам ще става интересно.Честно казано обаче не прочетох послеслова щото беше дълъг а и ми се четеше книгата а не края й.Но като цяло се надявам да я дочета(тоест да се довърши).

    ОтговорИзтриване
  19. В началото ме заинтригува, но само до там.
    Доста досадно четиво.

    ОтговорИзтриване
  20. Прекрасно е да видиш, че в България се пишат книги. Благодаря от сърце! Вече е на харда ми, чета я и ми е и приятно и интересно!

    П.П. Ч.Н.Г. :)

    ОтговорИзтриване
  21. Книгата ти е супер Митко. Все едно аз съм я писал, жалко че нямам чак толкова въображение.Всъщност най ми хареса посланието което носи. В.........е се. Дано има умни главици дето са го разбрали и да деистват. Само така ще се преборим със глупостта.

    ОтговорИзтриване
  22. Браво Митко, страшен ум, страшна книга , продължавай така.
    За отрицателните отзиви ще кажа, че няма как да се хареса на всички, всички хора не са еднакво умни :)
    Щом си вълк ще те лаят кучетата, ако си мастия ще вартиш опашката.
    Успех в бъдещите начинания .

    ОтговорИзтриване
  23. Прекрасно е наистина,че в България се пишат такива книги от такива мъдри сладури. Книгата е истината поднесена свежарски. Мнооого ми жаресва!

    ОтговорИзтриване
  24. Страхотен стил! Харесва ми! тук не претендираме за класически жанр. Само дето това "размножаване" става и от такива като Гочо, а и от дами, които не са нито Ани, нито Черната вдовица. Покажете че има и такива подходящи във фертилна възраст иначе няма смисъл да се вярва в "новата религия". Успех и за напред!

    ОтговорИзтриване
  25. А коя е другата по-мощна и страшна машина от термоядрен реактор,която може да се направи в къщи?

    ОтговорИзтриване
  26. Става дума за Изкуствения Интелект.

    ОтговорИзтриване
  27. изключително досаден стил, нито капка добър вкус към подбирането и играта с думите. за сюжета да не говорим...
    нито за секунда не изпитах удоволствие, докато четох първите няколко страници, но дори и те ми бяха премного - добрият автор се познава и от един-единствен ред.

    ОтговорИзтриване
  28. Одобрявам.
    Къде да подпиша ?
    :D

    ОтговорИзтриване
  29. Ima interesni idei 4akame prodaljenieto

    ОтговорИзтриване
  30. Хм... В заслабналия ми, изпит от годините програмиране мозък се появи образ от миналото ... Ягода :-) Автора ще ме разбере ..
    Като ми остане време ще хвърля поглед.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  31. ПИР ПО ВРЕМЕ НА ТОТАЛНА БЕЗОТГОВОРНОСТ

    Прочетох около Нова година литературния Ви опит. Така или иначе имах намерениеда Ви напиша това-онова, само че по нататък, когато осмисля докрай написаното. Аз съм така - нямам желание да пирувам безотговорно, независимо за или против, въпреки времето, в което живеем. Нормално е, все пак съм репресиран николапетковист от репресирано семейство, 15-тина години по възрастен от вас, защитил дисертация още на 30 години, но останал нехабилитиран по политически причини и от там привикнал да търси същността, защото публичните успехи ми бяха забранени. Че това е станало моя същност разбрах след промените, когато заради принципи се отказах от депутатстване и тръгнах против новата порочна система, въпреки че бях инициатор и съосновател на едно обастно СДС.
    Всъщност много се разприказвах за себе си, но още нещо. Когато учих малко математика в края на 70-те, Райчо Лазаров /дано не греша името му/ от БАН ми предлагаше да участвам в създаването на група за числено решаване на ХЧДУ, каквато до момента нямаше. Запилях се покрай моите не само политически бъркотии, но ми е интересно какво стана с него и до къде стигна - тогава беше един от направилите ми силно впечатление. Та ако не Ви затруднява, напишете ми нещо за него.
    И сега към литературния Ви опит. Искате да Ви хвалим? Добре - книгата си струва да се издаде, тя има свой колорит и колкото и да е спорна и дефектна в много отношения, тя ще бъде явление на нашия книжен пазар. Добро решение е и илюстроването и, май точно такова нещо няма все още у нас като съчетание. Сигурен съм, че така въздействието и и следата върху/в читателите ще бъде по-дълбока и трайна.
    Но похвалите са нож с две остриета, даже май има доста вярно в лафа, че ако искаш да провалиш някого, трябва да го хвалиш, така че е време за критичност.
    Най-напред за жанра. Самонарекли сте го пасквил, но то не се вписва нито в първоначалното значение на думата /обущаря епиграмист Пасквино от ХV век/, както и съвременното - зостна политическа клевета. Изобщо Вие сте математик и строго трябва да подхождате към думите. А ако имате нещо различно от общоприетото /което също е неопределено/ трябва да експлицирате термините и понятията. Всъщност това е глобален проблем и той е част от тоталната безотговорност. Аз бих определил жанра като пародия антиутопия, само че тогава трябва да включа тук и послеслова и тогава се получава нещо оригинално по форма дори. Надявам се, че не приемате насериозно послеслова, но като част от пародияантиутопия се получава наистина много добре. Не знам дали е уместно преди цялостното завършване на книгата Ви да питам дали насериозно вземате предложенията си в послеслова, но все пак отговорете ми нещо по този въпрос и тогава ще се ориентирам, независимо доколко сте откровен /не само по субективни, но и по обективни причини - безсънателното е факт, аз съм против грешния и вреден Фройд, на кого и Вие плащате данък, но пък съм привърженик на теорията на установката на Марбе-Мюлер-Узнадзе/ за да изскажа нещо по конкретно. Вие сте учен, а тя религията на учените вече я има 2500 години, нали така е било наречено още навремето конфуцианството.
    Всъщност още малко за религиите. Тяхната цел, както и на науката, е постигане на абсолюта, само че по различен начин. В основата на всичко е ставането /по Хегел/, става и науката, и религиите. Единствено християнството е абсолютна религия, но е под ударите и на старото, и на псевдоновото. Но ние живеем все още в свят, доминиран от принципите на юдейския фарисейски талмудизъм, някъде на исляма... всъщност това е отделна дълга тема. Но очевидно и Вие сте зле запознати с религиите и тяхното ставане и това води до много минуси на книгата Ви.
    Сам разбирате, че Ви пиша разхвърляно, за да Ви обърна внимание върху съществени според мен неща. Та освен всичко друго, имам усещането, че наричате периода Монетаризъм, но не сте наясно със същността на съвременната финансова система. Хайде потърсете с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филм/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/ като начало, а после може да продължите - в интернет има предостатъчно информация относно паричвата система от дългов тип с частично покритие, появила се в Англия през 1694 г. Това ще промени описанието Ви на властта, но внимателно и кротко - там е истинската власт, напълно завуалирана и жестоко отнасяща се към опитите за повдигане на воалите. А в този си вид книгата Ви не само няма да бъде цензурирана от нея, дори ще бъде поощрена, защото спуска поредния воал пред нея.
    Имате и някои чисто научни утопични схващания. Това е дълга тема, друг път може и да я продължа, сега само накратко за изкуствения интелект. По отношение на него съществува такава бъркотия, че ще са ми необходими няколко страници само експликации. Но да прескочим този етап. А какво е естествен интелект? А изкуствения компютърен ли ще е? Може би биологически, ще дойде време да се конструират и биологически обекти. И тогава до къде ще стигнем? Може би като във "Формулата на Лимфатер" на Лем. Но той е евреин и разглежда нещата като разрастване, а не ставане... Спирам до тук и завършвам с въпрос - защо не помислите за разпространяване на експертните системи, те може и да не са изкуствен интелект, но дадоха още навремето конкретни резултати. Защо беше спряно развитието им /имам обяснения от тук до америка, но не съм съвсем наясно/. Да не говорим, че една световна база знания би решила много проблеми и противоречия, дори би сложила прът в колелото на елементарните нахални посредствености и тарикати. А има и още по директно приложение - много от бюрокротичните актове могат да бъдат компютъризирани по този начин. И тогава колкото да ги усложняват и усукват законите законодателите, компютъра ще елеменира масовите елементарни тарикати лапачи, посредници, адвокати, че и съдии... Увлякох се, ама хайде да подискутираме нещо конкретно.
    Всъщност база знания би Ви помогнала и при писането на книгата Ви. Например с отстраняването на такава груба грешка в нея като приписването на Марсилезата на текста на Интернационала, макар че това може и да го проверите в база данни. Да, а Интернационала е с текст на поет анархист, анархистите са интересни хора. Казвам това, защото техния лидер у нас Георги Константинов /Гошо Анархията/ е ваш колега - математик, взривил паметника на Сталин няколко дни преди смъртта му, много оброзовон и начетен и е хубаво да пообщувате с него, въпреки възрастта му, не само относно книгата Ви.
    Иска ми се да Ви развия някои неща относно структурата и съдържанието на книгата Ви и изобщо, базирани на математически понятия като интерполация, екстраполация, оптимизация, идентификация и т.н., но не сега, а друг път и ако проявите интерес.
    Но все пак е необходим по цялостен текс, за да бъда още по конкретен и критичен. Всъщност не знам дали сте написали вече цялата книга, но че имате много повече написано от нея съм сигурен, все пак съм репресиран, израснал между конспиратори, така че мога да правя такива преценки. Е, все пак с 99,99 % вероятност.
    Засега толкова. Зали ще продължа и как ще продължа, зависи от Вашия отговор /или липса на отговор/.
    Да, и успешна Нова Година и всичко най-най.

    С поздрави: Доню Драганов Донев

    ОтговорИзтриване
  32. Здравейте г-н Донев,

    Вие сте направили много сериозен анализ на написаното от мен. Много съм поласкан от това, че човек с вашата ерудиция се е заинтересувал от книгата ми.

    Прав сте, че аз слабо познавам религиите и че по доста от въпросите трябва да прочета повечко. Това което исках да кажа на евентуалните си читатели е, че парите не трябва да са самоцел. Тези хартийки са много важни, но на тях трябва да се гледа като на средство, а не като на цел.

    Всеки е изправен пред дилемата дали да бъде честен човек или разбойник. Непрекъснато ни се втълпява, че честните хора са будали. Въпреки това ми се искаше да изкажа еретичната мисъл, че бъдещото е на тези, които играят по правилата, а не на тези, които ги нарушават.

    Струва ми се, че с вас имаме доста допирни точки. Ако успея някой ден да довърша този текст, предполагам, че ще намерите и други общи мисли.

    Ще се радвам да се свържа с вас. Можете да ми пишете на dobrev@2-box.com. Този адрес има една малка защита и ще ви върне писмото с линк, на който трябва да кликнете, за да го освободите от защитата. Предварително се извинявам за това малко неудобство.

    Поздрави,
    Митко Добрев

    ОтговорИзтриване
  33. Netrjabva da te ot4aiva lösata kritika Tova sa ot xora moge bi koito se vigdat ysmivani v tbojata kniga ili njamaqt 4yvstvo za 4eren xymor 4ydja se zasto vaobste te kritikyvat Ti si mnogo aktyalen i tova koeto pishes e za Galost taka Kato mogat po dobre da pisat .to neka togava da probvat Az te sravnjavam s Gerom Gerom enövek kato i vjarvam v yspexa Blagodarja

    ОтговорИзтриване
  34. Мило Мите! Виждам че много харесваш Кърт Вонегът.Влюбен си в неговия начин на писане. Да ама той го е измислил, а ти за сега си оставаш просто негов почитател. Прочие дерзай!

    ОтговорИзтриване
  35. Има доста верни неща в писанието, честно казано...

    ОтговорИзтриване
  36. Наистина ще се радвам да видя книгата завършена и редактирана (защото каквото и да си говорим, това все пак е чернова, мисля не случайно така е именувана папката - "chernova1" :) ) и да е в нета.

    Въпреки че не съм напълно съгласен със всичко което е написаното (все пак и аз си имам своя теория или поне се старая да изградя), повечето идеи са допирни с мойте.

    Издаването на книгата (ако е такова решението ти, разбира се) според мен ще е неефективно. Хората ще я четат повече, като развлекателно четиво, отколкото като някакъв вид наръчник или пътеводидел ( останах с убеждението, че това е целта й). Защото за масата е по-лесно да види информацията по националната телевизия ( все пак щом е национална, значи всичко в нея е напълно вярно :D)наготово от типа вечерни новини, отколкото да навързва факти, да търси конспирации и най-вече, да отхвърля изградените норми на живот. Просто американската мечта е до такава степен пропагандирана, че едва ли не хората в момента се раждат с нея.

    Затова мисля, че мястото на кнгата е в интернет. Тук няма цензора. Всеки може да пише, да публикува каквото му душа иска, както и всеки може да чете каквото иска :) А .. и съм сигурен, че няма да ти изтрият сайта :). Прекалено глупаво от тяхна страна е ако го сторят.
    Поздрави ! И продължавай да твориш! :)

    ОтговорИзтриване
  37. Хареса ми! Не прочетох всичко, но ще я дочета обезателно. Безспорно трябва да се доизглади и съм съгласна, че няма действие достатъчно, в което да се разкрие всичката родна действителност, за която авторът загатва. Мисля, че трябва и да се покаже, както случката с джипа. Може и натам да се променя това, извинявам се, ако е така, ще дочета и ще видя. Поздрави! Дерзай!
    Цвети

    ОтговорИзтриване
  38. Днес прочетох книгата. попаднах съвсем случайно на нея. Кара те да се замислиш и аз като се замислих, стигнах до заключението че всичко това коеот се случва си го правим ние самите с действие или даже бездействието ни. чудех се дал ида се смея или да плача докато четях. На пръв поглед всичко това е забавно, на моменти абсурдно (тук е момента за усмивката и смеха), но всъщност това е истината, голата истина. Разсъблечена и изкарана на показ. Ето тук вече ми иде да заплача, защото това не е фантастика а нашето ежедневие.
    Поздравления!

    п.с.
    Докато четях по някакъв начин ми напомняше на стила на Тери Прачет :)

    ОтговорИзтриване
  39. Viarno e che vsiaka uvajavasta se kurva se naricha manekenka ili modelka, ama da ne zabraviame i folk-pevicite? Na kade v dnesna Bulgaria bez folk? Napisi nestichko i za tiah, da ne ostanat obideni. Inache vsichko e napisano kakto si e v BG. Neznam zasto na niakoi hora ne im haresva napisanoto, kato te samite sa chast ot knigata.

    ОтговорИзтриване
  40. Току-що ми пратиха link към книгата, записах си я, естествено, на харда и в PDF, и в HTML вариант, пуснах link в SVEJO.NET, ще я чета довечера или от утре, но все пак хвърлих бегъл поглед в/у нея, както и в/у коментарите (негативните не ми допадат никак) - като цяло май много, много ще ми хареса, така както ми изглежда... Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  41. PS: и, разбира се, пропуснах - илюстрациите също са великолепни

    ОтговорИзтриване
  42. На страница 3 има: "Много беше странно, защото Франк не беше нито евреин, нито педерас, нито член на масонска ложа, нито дори представител на някоя известна мафия."

    педераст се пише с "т" накрая, до колкото знам. Пусни някакъв автоматичен проверовчик на правописа.

    ОтговорИзтриване
  43. За чернова е много добра, хареса ми. Ще се радвам да я довършиш /и продължиш/ - има къде, не си споделил виждане по доста "интересни" /не непременно положителни или отрицателни/ сюжетни линии, съществуващи в милата ни действителност. Непременно обърни внимание на досадните подробности, наречени граматика и стил: не много, но на моменти грешките дразнят.
    p.s.: "Всеки е изправен пред дилемата дали да бъде честен човек или разбойник. Непрекъснато ни се втълпява, че честните хора са будали. Въпреки това ми се искаше да изкажа еретичната мисъл, че бъдещото е на тези, които играят по правилата, а не на тези, които ги нарушават." /sic/ - усетих го и в черновата, надявам се действително да мислиш и действаш така, дано има повече хора, които мислят така и действат така. За съжаление, малко са тези, които започват от себе си...
    Успех.

    ОтговорИзтриване
  44. Искам да попитам дали я има в книжарниците книгата, защото ми е интересна, а в PDF формат не ми се чете.

    ОтговорИзтриване
  45. Да, ще има възможност човек да се сдобие с хартиено копие. Как и къде може да стане това съм написал на www.gocho.org.

    Междувременно тук се събраха много коментари и затова отварям нова страница. Пишете коментарите си за книгата пак в този блог, но под последната публикация.

    ОтговорИзтриване
  46. Здравейте г-н Добрев,
    Прочетох книгата ви почти на един дъх. Стилът на писане ми допадна много. Преекспонирането на житейските проблеми е направено много свежо и с чудесна ирония.
    Подразни ме само едно нещо в заключителната част - момента в който отричате кръводаряването. Не знам дали се шегувате с някои религиозни предрасъдъци в тази насока или го мислите сериозно.
    Но пак ви казва, като цяло се забавлявах прекрасно, а и се позамислих "за живота и всичко останало" в някои моменти.

    С най-добри чувства
    инж. Борислав Станчев

    ОтговорИзтриване
  47. Ейййй,как е вазможно да прехвалватв такава адскааа безвкусица,че чак и с Вонегът и с Пратчет да го сравнявате тоз човечец?? Че накрая има смелост и догми да поставя в послеслова си,нова религия-ай сектир. Абе хорааа,вие книги чели ли сте??? И се пише педераст Митееее,а не педраз или педерас.И не казвай само,че нарочно така си го написал.Нямам думи да изразя възмущението си. Възхищавам се на природата,че търпи такива хора.

    ОтговорИзтриване
  48. Най-после един чисто отрицателен отзив! Хареса ми, че сте го е написал с чувство за хумор. А, това че сте дочел всичко до края го приемам за комплимент :-)

    Никой не може да се хареса на всички. Едни се възмущават, че съм против човекоядството, други че съм против кръвопреливането. Нека всеки вземе, това което му харесва и да изхвърли останалото. Последният автор да изхвърли всичко ;-)

    ОтговорИзтриване
  49. Е добре де педераст наистина се пише с Т накрая ,но явно не това е най-важното, просто и аз се обиждам като ми пишат името съкратено , явно хората от въпросната група го възприемат като лична обида :)))))))

    Педерасти от всички страни, сърдете се колкото си искате. Ние нормалните пък искаме продължение на книгата.

    ОтговорИзтриване
  50. Здравейте г-н Добрев,
    казвам се Милен, в 12 клас съм. И съм изправен съм пред един голям проблем за мене - матурите. За тези матури трябва да чета романите Железния светилник и Тютюн. Но първо искам да прочета вашета книга. Още не съм чел книгата, но обещавам когато я прочета да коментирам по нея. Имам един въпрос към Вас. Ако можете да ми кажете на колко години сте?
    Благодаря Ви че сте си направили труда да напишете книга, сигурен съм че ще е интересна за моя тинейджърски "акъл". Надявам се да видим продължението.
    Успех за напред.
    Поздрави: Милен Иванов Белев
    гр. Павликени

    ОтговорИзтриване
  51. Oste sum v na4aloto. Uzhasno interesna kniga!Strahoten humor & sarkasum. Moga da hvalja oste, hali ;) Imeto na geroja - Go4o- mi napodobjava tova na Godo, koito vse 4aka... Tuka Go4o 4aka da svyrshi o4akvaneto ;)
    Zhiveeiki v America v momenta,vsi4ko opisano mi se struva oste po-zabavno i to4no popadenie.
    VERY COOL BOOK ! CONGRATS to the author!
    Penka,Reno,NV

    ОтговорИзтриване
  52. Мда, изключително бездарна "книга". Все пак браво за жалкия литературен опит за летене. Надявам се ако не следващото, то поне по-следващото Ви писание да е фокусирано повече върху ценните идеи (които безспорно имате), отколкото върху евтината пошлост, с която очевидно се надявате да спечелите читатели от долни, та чак подземни прослойки.
    Пожелавам Ви успехи!

    Амин Филипов

    ОтговорИзтриване
  53. Не бих казала "бездарна"... Малко разхвърляно книжле, но пълно с интересни идеи. Не знам дали си струва да му търсим определения - то е просто "електронна литература".

    В интерес на истината, четивото не ме задържа достатъчно дълго. Прочетох го оттук-оттам. Първите няколко страници задържат вниманието, но след това губите читателя. Не искам да Ви давам акъл за това как да пишете. То се получава и с много четене, и с много писане.

    Не останах шокирана от т.нар. "евтина пошлост", която явно е подразнила г-н Филипов. Струва ми се, че Вашият начин на изразяване трябва да остане точно такъв. Особено ако се чуствате свободен с него.

    Мисля, че трябва да продължите с писането. Може би трябва да се откъснете малко от Гочо за известно време. Понякога на човек му е нужна по-глобална представа за това, което пише. Ако се вглеждате много в детайлите, може да повредите нешо. Опитайте с нещо по-кратичко за разнообразие.

    Поздрави,

    Маргарита

    ОтговорИзтриване
  54. Г-н Добрев, явно сте се опитали да влеете акъл на масата чрез това четиво. Добър опит, но безсмислен. Масата едва ли ще изчете книгата от началото до края, та камо ли да се замисли над написаното в нея. А другите, направили го, едва ли ще видят нещо поучително и ново. Така или иначе всичко това сме го осъзнали сами, и много отпреди да прочетем книгата. В това отношение - книгата е зле.

    Може да се каже че бива, като за развлечение, но само до един момент. После зацикля и вече не е така забавна, както в началото.

    Дано следващите опити да вразумите изглупялото ни общество са по-успешни от този.

    Николай Вътев

    ОтговорИзтриване
  55. Много добро виждане на нещата, книгата(не епилога) се нуждае от продължение. А епилога съдържа много недемократични моменти. Нека се има в предвид че всяко нещо има две страни. Нека читателят сам разсъждава над написаното. Още веднъж браво за книгата до тук, а над епилога помисли..

    ОтговорИзтриване
  56. Браво! В книгата има доста свежи моменти, което стократно изплаща недостатъците. А всичко свежо беше свързано с хумор. Това за Дома на Културата беше върха...

    ОтговорИзтриване
  57. Повече свързвам автора с ягодите и изкуствения интелект, но книгата е невероятно хитра и прозорлива. Много добра пародия на "Световната конспирация". Разчупва всички съвременни стереотипи всред българските автори. Подкрепям те с две ръце!

    ОтговорИзтриване
  58. през живота ми съм прочел само 2 книги и 3-4 списания май...вестници не чета.
    ОБАЧЕ с тая книга...книгите които съм прочел стават 3 !!! МНОГО Е ДОБРА МНОГО ! ЕВАЛА

    ОтговорИзтриване
  59. мноо е яко да гледаш какво е да се спазва пунктуация по математически ha ha ha

    ОтговорИзтриване
  60. БРАВО!!!!
    Баба Ванга -пасти да яде с неините пророчества!!

    ОтговорИзтриване
  61. Ами прочете и моя роман. И той е подобна гл...ст ;-)
    http://www.barrycussel.nl

    ОтговорИзтриване
  62. Здравейте Бари,

    Прочетох откъса, който сте публикували на вашия сайт. Цялата книга още не съм я прочел и не обещавам, че ще я прочета. Няма да давам мнение за прочетеното, защото съм прочел твърде малко, а и защото още нямам мнение.

    Хареса ми идеята ви, ние българските автори да се четем един друг. Така и така никой не ни чете, поне може да се четем помежду си ;-)

    ОтговорИзтриване
  63. Книгата е прочетох до 20та страница и много ми хареса като имам време ще е прочета цялата до момента много ми харесва кинигата,но за съжеление е съвсем близо до реалността надявам се да се променим и да живеем като част от природата и в мир с нея.И всиючко положително и отрицателно ние си го създаваме ние,нека разберем кое истинското и да не се заблуждаваме с глупостите които ни предлага като по лесна алтернатива за щастие модерния свят.

    ОтговорИзтриване
  64. адски тъпооо нее стаа за нищо :x щях да заспя докат я чета :x

    ОтговорИзтриване
  65. Забавна е.Разтоварваща.Прочетох част от нея, но...не съм съгласна ценностите в подрастващите да се възпитават с подобен род литература, с подобен език като "педерас".

    ОтговорИзтриване
  66. Супер е, но си мислех, че ще има повече развитие историята и че Гочо и Безкрачко ще се срещнат по някакъв повод и дори с Франк и Били

    ОтговорИзтриване
  67. Книгата ми хареса, прочетох я с една малка почивка. Лошото е, че няма светлина в тунела.......
    Дако

    ОтговорИзтриване
  68. Не можах да я прочета но това което прочетох много ми харесва защото е отражение на действителността от улицата. Ще я прочета и ще коментирам според разбираниятя си. Но ти продължавай.

    ОтговорИзтриване
  69. Не е важно да си добър писач по важно е да виждаш какво става около теб , а това което пише Добрев го срещаме на всяка крачка . Така че давай.....

    ОтговорИзтриване
  70. Prochetoh knigata s nqkolko pochivki, no nasitnia vpechetlen sym! Tq pokazva nasheto obshtestveno polojenie kakkvoto sys vsqka edna podrobnost! nadqvam se skoro da byde dovyrshena! Kolkoto do horata negativno nastroeni kym knigata, vseki si ima svoe sobstveno mnenie i nikoi ne vi zadyljava da q odobrqvate! Za men tova e edna golqma stypka kym podobrenie i kolkoto poveche hora q prochetat tolkova po dobre za "naprednalata" Bulgraiq vyv vsqko edno otsnoshenie! Naistina zamislete se vyrhu napisanoto! Ako e neobhodimo prochete q desetki pyti, a i ako tova ne pomogne znachi ste jalki bezhabernici! Evla G-n Dobrev!!! :)

    ОтговорИзтриване
  71. Книгата я прочетох на един дъх .. болен съм и за един ден я прелистих .. изпитвам смесени чувства ..но не лоши .. т.е. интересна е , но ми стана малко мъчно .. но в живота си е така , както знаем "истината боли" ..тъпо ще е ако при прочита нещо не те подне .. наскоро си купих книга на един БГ автор , който претендира за качество и смисъл , определено останах разочарован .. искам да добавя и следния призив към БГ писателите ..ПИШЕТЕ пишете бе хора , има наченки като мен които тръпнат да видят нещо ново написано от Българин за България .. Поздрави , чакам още подобни неща .. Дерзай човече , има кой да чете ..няма кой да пише .. Успех :)

    ОтговорИзтриване
  72. "....Така и така никой не ни чете, поне може да се четем помежду си.."

    Четем,четем! За всеки влак си има пътник.

    А вие пишете!

    ОтговорИзтриване
  73. Не е само написано според мен,а е изживяно...Имам въмосжност да помогна за масираното разпространение на литература от този тип(не финансово).Много ще се радвам,ако се свържете с мен.България трява да се поосъзнае след като прочете нещо подобно.За жалост "Безкрачковци" виждам с бройки всяка вечер.И глупави коментари от типа "много забавно",ме карат още повече да осъзнавам,че хората имат нужда от просвета...
    Драги ми авторе,моля пишете на
    dian_jokera@abv.bg
    С най-добри пожелания:Диан...

    ОтговорИзтриване
  74. Ne sam specialist i ne iskam da pro4eta knigata.
    Az bih prepisal otzad napred baj ganjo i bih imal sa6tia uspeh.

    ОтговорИзтриване
  75. Може би трябва да пробвате да го пуснете като комикс за големи...
    Или просто книгата да няма илюстрации.
    Симпатични са, но не съм сигурен, че схемата този текст + тези илюстрации е добра.

    Успех с изданието!

    ОтговорИзтриване
  76. мноу яку... всейно ас сам гу писал... ам афтура ништу ни разбира ут парвупис дагуйба...

    ОтговорИзтриване
  77. Брутално яко напомня на идеите на проекта венера

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  78. Ne разбрах дали книгата е напечатана и да си я купим за 18 лева цялата, а тук може да видим демо версия? Или се пише в момента... Ако е 1-вото колко страници е цялата?

    ОтговорИзтриване
  79. Книгата се пише в момента. Това което е отпечатано е само първата чернова. Цената успяхме да я смъкнем на 8 лева, защото се оказа, че допечатката излиза много по-евтино. От утре ще я пуснем в още една книжарничка и на две от сергиите на Славейков. За повече информация вижте тук.

    ОтговорИзтриване
  80. Изчетох я , ВПЕЧАТЛЕН СЪМ .

    ОтговорИзтриване
  81. Прочетох всичките 44 стр. Много съм впечатлена. Забавна и тъжна. С много истина и житейски мъдрости. В началото е по-добре, действително по едно време зацикля, читателят очаква още от първоначалния ентусиазъм на писателя, послеслова верен в по-голямата си част е досаден. Книгата е като необработен диамант нужна е още много работа по нея, но верно е че блести. Много успехи на автора!

    Невин Ахмед Бургас

    ОтговорИзтриване
  82. И на мен много ми хареса,продължавай все така

    ОтговорИзтриване
  83. Анонимен01 март, 2009 14:38

    ...Интересно мислене, определено лош редакторски стил, но важното според мен е че посланието е стигнало до масата! Според мен съвсем скоро ще се постигне "лавинообразния синдром" и ще трябват още допечатки на този тираж, не само на продължението. И дано от идеята и замисъла за зараждане и проповядване на религия, да не премине в сектантство! Мисля че ще имаш повече успех като пастор или лидер на нова партия, отколкото като автор! С написаното не искам да Те обезкуражавам-ни най-малко, напротив....ако четеш между редовете, значи си видял един последовател в мое лице!

    От един социален/или ако предпочитате анти социален/ емигрант, "продукт" на криворазбраната демокрация и прехода/липсата на такъв/!

    ОтговорИзтриване
  84. Анонимен04 март, 2009 16:38

    Ха-ха! Току-що прочетох и последните две части.
    Много се смях на "рекламата".

    Очаквам продължения!

    ОтговорИзтриване
  85. Анонимен05 март, 2009 10:35

    Благодаря на автора за удоволствието, което изпитах от произведението му. Навремето в едно от списанията "Съвременник" или "Пламък" имаше подобно четиво - "Конфедерацията на глупците".
    Е... та от тогава насам не съм докопвала четиво написано с интелигентност, хумор, патриотизъм и много любов към човека, която просто ако не прозреш си верно наказан от всичките религии. Ами поздрави, - момче, бих искала аз да съм написала "Пророкът Гочо"
    Г

    ОтговорИзтриване
  86. Анонимен05 март, 2009 22:04

    И на мен много ми допадна книгата.Очаквам продължение :)

    ОтговорИзтриване
  87. Анонимен06 март, 2009 22:12

    Брат ти си истинския човек. Чета и си викам, брей имало и истински човек, чак не мога да повярвам.Да ти кажа честно ако малко изправиш стила, направо си съвременния Алеко Константинов, и магарията на бай ти Ганя си докарваш ама по съвременно му , както се казва.

    ОтговорИзтриване
  88. А защо като всичко ти е безплатно, рекламираш в гугъл?

    ОтговорИзтриване
  89. Анонимен10 март, 2009 13:19

    Здравей, Митко!
    Знаеш ли какво си помислих, докато четях първите няколко страници (още преди да видя снимката ти)? - Че сме, приблизително, връстници и вероятно сме израснали при сходни условия, след като имаме еднакво светоусещане (онова за "битието" и "съзнанието" май е вярно, а :))) ). Изчел съм книгата само до второто й продължение , но не можах да се въздържа от коментар. Пиша го и продължавам да чета продълженията. Надявам се, че обръщението ми на "ти", без да се познаваме лично, не те обижда, реших, че то е естествено между хора, имащи еднакъв мироглед.(Не съм педераст и не търся "такова" сближаване!) Изчетох коментарите дотук - различни хора, разни гледни точки. За мен основното достойнство на твоя труд (трудно ми е да го определя жанрово - нещо средно между сатира, пасквил и гротеска, но оригинално по форма) е ПОСЛЕСЛОВА. Много силно!!! Споделям напълно "постулатите" на тази "религия". Въпросът е: "Как да се върнем към истинските ценности, към "неписаните, вечни Божи правила", след като резултатите от 50-годишните усилия на "Съвета", насочени към подмяната истинските морални ценности у хората с фалшиви, към "биороботизирането" им, към изграждане на общество, не от личности, а от "сиви хора" - безлични ЕГН-та, нискообразовани и лесно манипулируеми са вече факт?"
    Съгласен съм с теб, че трябва да се държим "като рота, а не като тълпа", но как практически може да стане това? Хората, тълпата, винаги са имали нужда от водач, от пример за подражание, когото да следват. Вземи, ако искаш, за пример и Христос и Буда и Мохамед дори... Стадото има нужда от водач, от идея, от "знаме", около което да се обедини и да се превърне в "рота".
    Дано да не съм ти досадил с недотам краткия си коментар!
    С уважение: инж. Пламен Шопов

    ОтговорИзтриване
  90. Здравей Пламене,

    Задаваш доста сложни въпроси, на които ми е трудно да ти отговоря. Как да направим живота си по-добър? Може би отговора е в приятелството. То винаги е било много важно, но при демокрацията е по-важно от всякога. Човек трябва да има своя приятелски кръг и колкото по-голям и сплотен е този кръг, толкова по добре. Една проста идея в тази посока е този поход, който организирам заедно с мои приятели. Каня те да се присъединиш :-)

    ОтговорИзтриване
  91. Анонимен10 март, 2009 23:36

    Благодаря ти за поканата! И идея си нямаш с какво удоволствие бих се присъединил, но, за жалост, не съм в България. :-(

    ОтговорИзтриване
  92. Анонимен11 март, 2009 20:07

    "През последните шейсет години сме в застой. Тоест, от края на Втората световна война почти нищо ново не е открито."

    Ако беше прав, опитите ти за писане никога нямаше да видят и една пета от публиката, на която се радваш; ако беше прав, аз днес нямаше да мога да съм сред въпросната публика, да съм на 2500км от теб и същевременно да получавам копието веднага щом види бял свят, а и ти тоя коментар нямаше да го четеш..

    Я пак си помисли открили ли сме нещо последните 60 години, аз не бих го нарекла застой ни най-малко..

    ОтговорИзтриване
  93. Анонимен18 март, 2009 11:57

    Книжлето ( и продълженията) е отлично !!! Аплодисменти!!!
    Чете се леко и приятно, подтиква читателя към размисъл, не натоварва с излишни персонажи и излишен "action"!!!
    Продължавай в същия дух и стил:)
    Успех!!!

    ОтговорИзтриване
  94. Анонимен19 март, 2009 15:32

    interesno i zabavno ,naistina poniakoga mi napomnia na niakoi tujni deistvitelnosti,koito vsushtnost sa mega smeshni :)))))))))

    ОтговорИзтриване
  95. Анонимен23 март, 2009 11:01

    Браво.Много хубава книга.Чудесен анализ на безумния ни свят,вкопчен в материалното,без вяра и култура,античовешки.Дано да видим по-добро след 2010.

    ОтговорИзтриване
  96. Анонимен25 март, 2009 13:44

    Здравей, Авторе! Искам да споделя, че много ми хареса вашата книга.Малко се отчаях накрая , когато стана реч за новата религия! Недейте така, четат и млади хора на които съзнанието им още е много свежо. Продължавайте все така , но по- внимително с това какво може и какво НЕМОЖЕ да прави нормалния човек!!!

    ОтговорИзтриване
  97. Анонимен29 март, 2009 09:55

    Privet, Avtore! Knigata e kritichna i angazirashta. V momenta cheta Stefan Canev ”Mravki i Bogove” i namiram prilika v nostalgijata na avtorite. Tova neshto tipichno b’lgarsko li e? Ot godini ziveja v edna dalechna severna strana i vizdam kak tukashnite religii oformjat horata da imat dob’r moral i da spazvat pravilata. Ako dumata ”religija” e jufemiz’m na ”obshtestvto”, to v Bulgaria ima nad kakvo da se raboti. Mozem da kupim mnogo neshta ot drugite religi i da gi prilozim, no promenite tjrabva da stanat p’rvo chrez uchilishteto (v’zpitavaneto na decata) i zakonodatelstvoto. Da, Marks e prav, che bitieto opredelja s’znanieto. Znachi mediite i avtorite na knigi imat orgomnata zadacha da dadat neshto pozitivno na horata, neshto za koeto da se zahvanat i da im dade smis’l v ezednevieto. Na men mnogo mi haresa knigata. Vkljuchili ste vsichki vazni za modernoto obshtestvo problemi – bogati/bedni, zeni/m’ze, religija/bezverie, materializ’m/blagotvoritelnost i tn. Bih iskala da pishete poveche ot 44 stranici! Uspeh! Pozdrav ot edin chovek.

    ОтговорИзтриване
  98. Анонимен31 март, 2009 17:29

    Поздравления за труда!
    Точно такива идеи трябват, за да се замислят хората, но не си избрал подходящия начин за сервиране на информацията. Виж как е в живота! Първо те свикват да ядеш кренвирши и чак след 10 години ти казват, че си ял лайна! :-)
    Скоро прочетох една подобна книга на твоята, но освен с реализъм, тя се отличава с идея за това как нещата могат да се оправят! Прочети я задължително! Казва се "Реалната демокрация" автор Йон Мариан. Не се подвеждай по заглавието и корицата! Романа ще ти вземе акъла! realdemocracy.hit.bg

    ОтговорИзтриване
  99. Хареса ми книжката,но добре ще е да я прочетем цялата,нали?Не са ми интересни картинките,въпреки,че са много добри и изразителни!

    ОтговорИзтриване
  100. Стигнах до 10-та страница,като имам време непременно ще я прочета!Харесва ми стилът Ви.Описвате много добре обстановката и човек може дори да си представи самите герои-как стоят как се движат как говорят.Относно имената-всеки автор има право да си кръщава героите както иска и мисля,че не е уместно или в правата на някой да Ви упреква затова.Продължавайте в същия дух,защото не е важно колко е тъжна книгата,важното е,че е написан интересно и достъпно за обикновения човечец :)

    ОтговорИзтриване
  101. Докато четях „Пророкът Гочо” се опитвах да си ви представя като човек в реалния живот. После четох форума и догадките ми, относно възрастта, пола, местоживеенето и социалния статус се оказаха верни.
    Сам разбирате, че вие така и трябва да пишете, понеже дотам е стигнал мирогледът ви. Ще се съгласите, че литературната стойност на книгата е нулева; различните линии във фабулата не водят до никъде; обемът е такъв, сякаш по някое време ви е доскучало да пишете и сте оставили нещата по средата. Относно идеите – не видях нищо, което да не е отразено в медиите, да не се среща на всяка крачка по улиците или, най-общо казано, да не е първосигнално в главата на всеки българин. За изразните средства, доколкото ги има, няма да коментирам – като че всичко е записано на диктофон, както си говорите, и после е написано.
    „Послеслова” обаче няма как да бъде отминат, защото докато „Гочо” е досаден, то „Послеслова” е най-малкото заповеден, като че е писан от изкуфял даскал, проповядващ постулати, които той самият не е способен да изпълни, но много му се иска другите да прегърнат и следват.
    Първо бих ви помолил да не ругаете евреите и педерастите (освен ако в последното не влагате обида към човек, които не си държи на думата и върти номера), понеже те с нищо лично вас не са ви ощетили. Вие сте си там, където трябва да бъдете, понеже толкова усилия сте положили и затова резултатът е такъв какъвто е, колкото и да не ви харесва. А да търсите виновници в световни конспирации, американци и т.н. ми напомня за вица за „кривата ракета, на която и Космосът й пречи”.
    Оставете хората сами да избират как и защо да правят секс, кога и по колко да се размножават, дали да гласуват и каква религия да изповядват. Двете думи, които липсват от книгата ви са „разнообразие” и „радост”. Това е книга, писана от един изигран от живота човек, който е преминал средната възраст и няма нито за какво да мечтае, нито на какво да се надява. Останала му е единствената утеха да критикува, да лицемерничи (гледайки порно и женски задници, които после пак да неодобрява), да търси съмишленици, защото самотата е съсипваща, особено за победените, да си доживява живота, обикаляйки в кръг, съзиращ грешките в собствения си живот все извън себе си.
    И, моля ви, повече не публикувайте. Пишете, защото отчаянието ви, все пак ще вземе връх, но пазете писанията си за тесен кръг приятели и роднини.

    ОтговорИзтриване
  102. Здравей Анонимен,

    Какво са ти направили моите приятели и роднини, че ме съветваш да ги тормозя с моите писания?

    В книгата няма нито една лоша дума по адрес на педерасите и на евреите. Всичките ми познати евреи са изключително готини хора. Педераси почти не познавам, но нямам лошо отношение към тях. Нямам лошо отношение и към американците, макар че и такива почти не познавам. Е, като изключим съучениците и състудентите ми, много от които вече са американци.

    Съжалявам, че книгата ми е оставила в теб грешно впечатление. Може би защото не е донаписана. Все пак, благодаря ти че си изчел всичко до край, това за теб явно е било едно голямо изпитание, съпроводено с малко мъчение.

    Пиши си името. Малко тъпо е да си говорим на Анонимен. Сложи поне едно малко име или псевдоним. Няма защо да се криеш. Нищо лошо не си написал ;-)

    ОтговорИзтриване
  103. Името е Антон. Не разбрах какво точно съм схванал грешно. Книгата звучи все едно е писана от осмокласник с „будна гражданска съвест”. И не, съвсем не бе изпитание, защото е по-повърхностна от статия във вестник. И не бе мъчна, понеже изреченията са по 2-3 реда максимум. Чудно ми е как в 21 век съществуват хора с доморасли довъзрожденски представи за правилно и погрешно, припявайки все старата мантра, че битието определяло съзнанието, така снемащи отговорността от себе си и обвиняващи битието за несгодите си.
    Апропо: единствените книги, които са били изпитание и съм се „мъчил” над тях са “The Portrait of the Artist as a Young Man” и “Ulysses”, понеже ги четох на английски.

    ОтговорИзтриване
  104. Страхотна, свежарска и доста РЕАЛИСТИЧНА относно българската действителност. Очаквам СЮЖЕТ и смислен, поучителен и ОПТИМИСТИЧЕН завършек на историята:)

    ЗАВЪРШИ Я, ИСКАМ ДА Я ПРЕВЕДА НА АНГЛИЙСКИ ДА Й СЕ ПОРАДВАТ И ЧЕРНИТЕ БРАТЯ ЗАД ОКЕАНА!;)

    ОтговорИзтриване
  105. Dobre Pishesh ,mnogo dobre.AZ otdavna ne jiveia v Bulgaria i napisanoto e dosta dobre razbiraemo i obesneno to4no kakto si e ! Ne sum suglasna s niakoi ot pravilata za sledvaneto na religiata na razmnojavaneto zashtoto da se prenebregvat bedni i nujdaeshti se otri4a edna ot Xristovite pravila,nemislia 4e se stiga dale4 ako se vurvi sreshtu Gospod,Vse pak toi e kazal : "tozi koito ne e s men e SRESHTU MEN". AZ poznavam religia koiato e izpitala 1000 godini i e dosta smislena ,xristianstvoto,ako vseki ot nas pone malko spazvashe Bojite zapovedi ,sveta niamashe da stigne do SAMORAZRUSHENIE, xorata koito jiveiat sega imat vsiakvi bogove i ideali no ne i edinstvenia i istinskia Bog , koito e EDINSTVENIA PUT KUM ISTINATA I VE4en JIVOT..ne ti triabva mnogo akul da vidish do kude sa stignali horata s ubiistvata ,lujata,krjbata i vsi4ki podvladtni NA DIAVOLA deistvia..stigat do tam kudeto vodi tova ..ADA .. tova e mestoto v koeto bavno i slavno se e zaputilo 4ove4estvoto. DA UBIVASH Susho e mnogo greshno ,neznam za kvo govotish izobshto. V bulgaria horata iavno sa poludeli pove4e ot horata tuk v amerika ,kudeto jiveia,koeto me razo4erova dulboko.

    ОтговорИзтриване
  106. Потресаващо четиво! Вие случайно да не сте ми чел мислите? Няма представа, че някой може толкова успешно да изобрази всичко онова от новата ни действителност по начин толкова истински, натурален... Трудно ми е да намеря най-добрите думи, но искам да Ви кажа само едно: отдавна съм последователка на тази същата,Вашата религия! Продължавайте! Очаквам следващата книга!

    ОтговорИзтриване
  107. Пламен Качулков15 април, 2009 22:34

    Не съм експерт в областта, но ще изразя лично мнение - книжката много ми хареса - за мен беше много забавна и увлекателна (прочетох я на 2 пъти), има много верни неща в нея представени по един нетипичен начин - хубаво е човек да може да се "надсмее" над грешките и над абсурдите в които живее, а послеслова може да те накара да се замислиш за нещата около теб. Единственото, което не ми хареса, беше нещото което усетих като "преход" в послеслова, всичко звучеше все по-сериозно, а имайки предвид думите накрая да не вземаме нищо от написаното насериозно, е малко противоречиво не мислиш ли? (т.е. би било добре жанра да е малко по-определен и да не излиза от границите си) Искам да обърна специално внимание на частта между 26-та и 30-та страница от PDF файла, за мен тя беше най-забавната и много ми хареса. За жалост живеем в един напълно откачен и объркан свят, който върви към по-лошо и това едва ли ще се промени скоро, а все по-малко са хората които го осъзнават. Аз искрено ти благодаря за това четиво, по принцип чета само техническа литература, но стила ти като цяло ми хареса. Успех!

    ОтговорИзтриване
  108. На мен написаното до тук ми хареса много. Чакам с нетърпение и осталата част от книгата.

    ОтговорИзтриване
  109. Днес случайно попаднах на книгата, прочетох я цялата и честно казано много ми хареса. Харесват ми късите изречения, именно защото са къси...Харесват ми имената, защото дават образ...Книгата се чете на един дъх...Това с клечките за зъби ми напомни на Пътеводителя и продълженията му - там ставаше въпрос точно за клечки за зъби (при Йонко Нормалния) - аналога е много явен и може би прекалено явен...Повечето от идеите ги споделям, но в послеслова нещо не разбрах (кръвопреливането)- може би, се нуждае от повече инфо... И идеята за вегетариатците не ми стана много ясна - може би, защото съм вегетарианка. Не съм сигурна, че това че си дал възможност за коментари, няма да повлияе на стилът и идеята ти. В крайна сметка, това което си написал си ти и дано коментарите не ти изиграят лоша шега. Поздрави. Веси Стефанова

    ОтговорИзтриване
  110. Първо - това не е книга, доколкото разбирам е недовършена чернова. Поради тази причина по-злобните критици трябва да преосмислят какво пишат. Що се отнася до автора моето мнение е недовършени чернови да не се побликуват колкото и добри да изглеждат.
    Второ - на мен много ми хареса и мисля, че когато бъде завършена и пренаписана поне ДЕСЕТИНА пъти книгата ще е голямо явление в БГта литература.
    Трето - жалко, че не издавам книги... В тази има голям потенциал!
    Атанас

    ОтговорИзтриване
  111. ЧРД на автора и поздравления за страхотните текстове. Идеята е свежа и оригинална, фабулата различна и неочаквана. С нетърпение ще чакам завършека и цялата книга!

    ОтговорИзтриване
  112. Много добро! Определени пасажи направо влизат в Залата на бисерите!

    ОтговорИзтриване
  113. На мен черновата ми допада изключително много. Имате прекрасно чувство за черен хумор :)Харесва ми това, че е непретенциозна,лека за четене. Лично аз, докато я четях имах чувството че съм седнала на някоя пейка в Южния парк и си говоря с приятел.Някои може да смята, че идеите Ви са недоразвити, изреченията - кратки и разни други забележки по отношение на стила Ви; според мен не е необходимо да пишете както някой е писал преди Вас, или да се вписвате в някакъв стереотип. Истината няма нужда от украса - сложна комбинация на стилистични фигури и изречения дълги колкото булевард Витоша, тя си е интересна и изказана с простички думи..И при все това пак езикът Ви е жив, има доста препратки..Продължавайте в същия дух, успех!

    ОтговорИзтриване
  114. Здравейте Митко,
    Пише ви Иван Стоянов (Бари Късел) www.barrycussel.nl от Холандия.
    Бих желал да поставя вашия роман в дъщерния вебсайт www.pisatel.net на Emigrant-bg.com, на който съм собственик.
    Бих искал вашето разрешение за поместването му в PDF файл.

    ОтговорИзтриване
  115. Здравей Бари,

    Разбира се, имаш моето разрешение. Електронният вариант на Гочо е безплатен и всеки може да го разпространява.

    Много ще се радвам, моето творчество да се появи на твоя сайт.

    Митко Добрев

    ОтговорИзтриване
  116. Анонимен07 май, 2009 14:05

    mitko, pozdrav za "gocho prorok"
    a za naukata : uspeh
    raina

    ОтговорИзтриване
  117. Анонимен10 май, 2009 22:31

    многоооооооооооооооо добро продължавай !!!

    ОтговорИзтриване
  118. Браво Гочо! Великолепна история, невероятно точно описваща нашата съвременна "трагедия". Върху мен тя имаше същият ефект както на времето забранената "1984" на Оруел. Дерзай Гочо!

    ОтговорИзтриване
  119. Анонимен17 май, 2009 18:44

    А това е пример за т. нар. "лъготене". Поздравявам ви с излъгването, гражданино.

    ОтговорИзтриване
  120. Анонимен17 май, 2009 23:57

    доста тъпа и повърхностна боза

    ОтговорИзтриване
  121. Анонимен18 май, 2009 20:15

    Митко, а истинският доц. Гочев(УНСС) дали се е харесал:))) Добре си се заиграл с образа де, ама малко още да го беше развил и бай Георги определено заслужаваше повече от 3 стр.
    ПП. Прати го на Гочката да видим как ще реагира:)))

    ОтговорИзтриване
  122. Здрасти, здрасти и пак здрасти!
    Името ми е Николай Семерджиев и със съжаление си признавам, че и аз навремето реших да заместя истинския живот с фалическата писалка. Книгата ви е страхотна! Открих я днес и вече ви мразя, понеже цял ден се кьоря в монитора заради Гочо и една свястна работа не съм свършил. Моля ви, не се влияйте от разни интелектуани писаници, та дори и на хора с име, а си я довършете! Сигурно знаете по-добре от мен, че литературна класификация е рамка създадена за удобство на производителите на рамки. А реалният живот е безкрайност. Страхотна книга! Когато излезе, ще си купя двеста екземпляра и ще ги раздам на приятелите си!

    ОтговорИзтриване
  123. Готина книжка, звучиш ми малко като други хора, които познавам. Сигурно учиш в Технически и си програмист... малко еднакво мислене, ама ми хареса, признавам... Поздравления за труда и за тайната симпатия към опън сорса :")

    Поздрави,
    Илиан

    ОтговорИзтриване
  124. Дуде,
    дет викат хамериканците.
    U sux big time.

    ОтговорИзтриване
  125. Анонимен31 май, 2009 20:26

    ЪЪмм..не искам да я чета!

    ОтговорИзтриване
  126. Анонимен05 юни, 2009 07:48

    www.viennadnes.com
    Здравейте,
    съгласен ли сте да публикуваме книгата Ви в електронното ни издание?

    Поздрави,

    ОтговорИзтриване
  127. Разбира се, че съм съгласен. Електронният вариант на Гочо е безплатен и всеки може да го разпространява :-)

    ОтговорИзтриване
  128. Анонимен11 юни, 2009 21:01

    интересно , книгата не е лоща, а попаднах на нея от порносайт :))) видях реклама й в golotube.com

    ОтговорИзтриване
  129. Анонимен28 юни, 2009 15:51

    toq Gocho golem kocho bil bre :D

    ОтговорИзтриване
  130. Анонимен03 юли, 2009 18:44

    ДЕРЗАЙ
    АКО И ДА НЕ ТИ ХАРЕСВА , ПИШИ!
    ИМА КОЙ ДА 4ЕТЕ!

    ОтговорИзтриване
  131. Анонимен08 юли, 2009 22:17

    Pro4etoh purvata 4ast na knizkata na edin duh. Spodeliam mnogo ot vashite idei. Te sa oshte pove4e validni tuk v stranata na OnlySoft (preklonenieto pred parite, izolaciata na horata, reklamite, i t.n.)
    Mnogo sum vpe4atlena i priatno iznenadana ot tova 4e ste pishete za tezi neshta.

    ОтговорИзтриване
  132. Анонимен11 юли, 2009 12:58

    Искам да поздравя автора за тънкото чувство за хумур и за дебелата ирония :)))) Книжката е страхотна и бих я прочела с интерес и втори път!

    ОтговорИзтриване
  133. Анонимен14 юли, 2009 21:56

    А аз си мислех, че съм атеистка. То това моето си било отделна религия. СТРАХОТЕН ПОСЛЕПИС!!

    ОтговорИзтриване
  134. Анонимен26 юли, 2009 02:17

    Не бих го нарекал книга , дори и художествено произведение - просто едно забавно четиво.Чел съм и някое друго подбно и лично за мен -трябва да ги има, не всеки е писател, но за всеки решил да напише нещо - браво. Пробвай да пишеш файлетони , тогава ще можеш в по кратко текстче, но много по добре да възбудиш нечий ум - дългите писания не ти се отдават добре (поне за сега). За послеслова ще кажа - подобно нещо може да напише всеки пианица след 5 ракии - поне да го запишат, защото няма да може да пише собственоръчно :)(дано ме разбереш защо казвам това) Аз лично чакам продължението и дерзай.
    Успех и безсмъртие !

    ОтговорИзтриване
  135. Анонимен26 юли, 2009 14:23

    Днес случайно попаднах на книгата. Прочетох я с удоволствие. Вярно, че и аз, като един друг потребител по-горе, цял ден се дзверя в монитора, но няма да кажа, че нищо не съм свършила. Напротив. Насладих се на удоволствието да прочета книгата. На моменти правех аналогии с "1984" и с "Бразилия"...
    Ще я прочета още веднъж преди да направя какъвто и да е по-обстоен коментар, защото иначе рискувам да не бъда обективна. Довърши я непременно. Успех!
    Наталия

    ОтговорИзтриване
  136. Горкия.
    Браточка, не пише 'е, моля те, не пиши 'е, излагаш се

    ОтговорИзтриване
  137. Бате Митко,много хора не разбират от сатира или не искат да я четат.Дай им само лигавщини!На мен лично ми харесва твоята книга.Прадължавай!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  138. Страхотна книга.Напомня вестникарска публицистика, злободневна и приятно неангажираща.За разлика от Доньо Донев,колкото и да ми се иска, хич не ми се пише тооолкова дълъг анализ.
    А и много по-добре е да се изпишат 1000 кратки похвали, отколкото една огромна.

    ОтговорИзтриване
  139. Книгата е жестока. Продълвавай да пишеш друже, иначе някой ден ще съжеляваш, че не си го направил.

    ОтговорИзтриване
  140. Интересна история( и идеи), чакаме с нетърпение продължението на приключенията на Гочо :)

    ОтговорИзтриване
  141. Страхотна книга! Браво, математик! Пиши, на който не му отърва, да не чете!

    ОтговорИзтриване
  142. Първата книга от ново време, която прочетох до край. Чета отзивите и се чудя и мая: всеки дава ум, съвети. Ами това е виждането на автора, сатирично - цинично, опитващо се да схване тоя свят, в който живеем и който е наистина абсурден и манипулиращ, разкъсан като разкъсаните и ужким нищо общо нямащи части в книгата, но това е самият живот и авторът, за когото чувам за пръв път , е успял по много талантлив начин, макар че не желае метафори, е успял да отрази тоя наш живот, за нас , отделните човеци и българи, единствен, а погледнато от вън, в очите на "Мъдреците" живот напълно безразличен . Неясности, това е литература, а не математика, не е документален филм, това е фантазия, и който не я притежава, трудно може да намери удоволствие в подобно "абсурдено" произведение, на което дори и име не може да се даде... Браво на автора! Аз се смях от сърце и благодаря за тия минути!

    ОтговорИзтриване
  143. S malko, i dumi prosti,si kazal tolkova mnogo..koito moje da razbira...Bravo !!1

    ОтговорИзтриване
  144. Прав сте приятелю! Това е една много ужасна книга.
    Ако можете не я пишете!

    ОтговорИзтриване
  145. Поздравления за книгата, единственото написано от български автор за последната година, което бих си купил с удоволствие и изчел няколко пъти!

    ОтговорИзтриване
  146. страхотна е. всичко. особено това за данъците когато гореше театъра.

    ОтговорИзтриване
  147. mnogo jako! :)
    strashno chuvstvo za humor i nabljudatelnost!
    pregledjate i www.dneska.com ;)

    ОтговорИзтриване
  148. В тази книга пише за висшето образование (образУвание), истини за секса, любовта и морала, за кмета на София, Педерас(т)ите и за това как един нормален човек (авторът), не може да интерпретира логически реалната действителност.
    Г-не, благодаря Ви за книгата!!!
    За забележките относно "педерас", наистина се пише без "Т", защото ............. Мислите ли, че автора и редакторите не го знаят.
    Ако се търсят грешки, на места подлогът не е в пълен член.
    А до Доньо, какво би Ви казал Хашек, чрез устата на добрия войник Швейк за Марсилезата и Интернационала.

    Давай, Митко, давай пиши моля те.

    ОтговорИзтриване
  149. Благодаря за книгата ! Запълнихте една огромна празнина в жанра. Близки и познати около мен са очаровани от дарованието Ви. За незначителните грешки си има редактори, а ако някой се дразни, да си редактира собствения екземпляр. Голямо перо и философ се появи във Ваше лице, и съм щастлив да съм съвременник на събитието.
    Относно броя на читателите Ви - колкото и да са - важно е качеството им . Не сте за широката публика - може би ще останете неразбран.
    Поздрави! Успеха вече го имате! С колкото хора съм споделил книгата Ви - всички са впечатлени.

    ОтговорИзтриване
  150. Бях Ви написал емоционален и импровизиран анализ, доколкото ми позволяват възможностите - доста суперлативен , но докато го публикувам ,напрежението падна за стотен път и компа се рестартира . Накратко - когато импровизирам, после ми е трудно да започна отново - вече не е толкова емоционално, така че ще трябва да се задоволите с едно суховато , но искрено и голямо БРАВО!

    ОтговорИзтриване
  151. Митко, моля те оправи книгата, подлогът ти в м.р. не е с пълен член - абсолютно навсякъде!

    ОтговорИзтриване
  152. Сега чета. Едва вчера попаднах на тази книга и съм много доволен. не се среща често добра и смисленна литература на български.
    Като я прочета цялата ще коментирам още, със сигурност.

    ОтговорИзтриване
  153. Здравей Митко,

    Забрави Читателите и проблемите на България. Искам да питам, какво става с доц. Гочев? Сега всеки може да стане професор в някой от 53-те частни ВУЗа в БГ. И Ани и Красьо. Напиши нещо за частните ВУЗ, напр. как Ани става професор в Супернов Български Университет (СНБУ), който не е в сградата на АОНСУ, а в сградата на партийния дом. Удобно е, т.к. е близко до чалга клубовете и парламента. Пиши и нещо за ВИФ, забрави българските спортисти приятелю. как в България от сградата на всяко ТКЗС става по един ВУЗ и той си произвежда професори. Въвеждат се следните категории. подпрофесор, надпрофесор, старши професор, главен професор, суперпрофесор, ултрапрофесор.

    Както би казал Швейк за Алфонс Доде: Какво му стана на господина, че спря да пише?

    ОтговорИзтриване
  154. Здрасти наборе. Прочетох книжката и послеслова, който естественно не ми хареса с назидателното си мърморясване. Но на първата част, за Гочо истински и с удоволствие се смях. Честно казано предпочитам истините, идеите, гледните точки или там каквото ще да е, да се предлагат в шарената опаковка, нали в крайна сметка това е част от смисъла да съществува изкуството, а ако опаковката съдържа, както в твоята книга без послеслова, антиутопични, пародийни, сатирични и сюрреалистични елементи и импровизации, нещо подобно казва и Доньо Донев по горе, още по-добре. Става интересно, докато послеслова колкото и да е силен от към съдържание отегчава и естественно, както сам казваш никой не четял, ами няма да чете след като е отегчително, макар и да предлагаш алтернативни и интересни идеи. Всъщност, това което искам да кажа е, че Гочо много ми хареса и че жанра който си избрал е верния начин да се прави съдържателна и същевременно смешно-пародийна литература.Дори качих фрагменти от него в блога си да му правя реклама.
    За мен книгата е истинска сензация и съм сигурен че от т.н. в българия „литературни кръгове и кръгчета„ са я подминали с мълчание и пренебрежение. Дано да греша. Според мен ако успееш да я завършиш имам предвид първата част за Гочо, смениш тези банални компютърни илюстрации с нещо по алтернативно и фотуристично, по агресивно даже и я издадеш на ново.... просто ми се ще книгата да придобие по-голяма популярност, заслужава си, наистина.
    Дано не съм те обидил с наглата си претенция да ти давам акъл, но слабост човешка, кво да прайш, нали сме набори, одъртяваме вече:))

    ОтговорИзтриване
  155. Здравей, наборе :-) Благодаря ти за високата оценка за книгата и за рекламата, която й правиш, чрез твоя блог. Конструктивната критика, която си добавил, прави твоето мнение още по-ценно. Жалко, че си в Лондон, бих искал лично да се запозная с теб. Обещавам да запретна ръкави и да довърша историята. Длъжен съм да го направя, заради теб и другите си читатели.

    ОтговорИзтриване
  156. Здравей Митко. Запрятай ги тогава тез ръкави и започвай т.е. свършвай или започвай да свършваш, така де:-)). Аз ще дочета продълженията.

    ОтговорИзтриване
  157. Изчетох я на един дъх , браво много ми хареса! Жалко , че за почти всичко си прав . А и аз сериозно вярвам в религията на размножаването , ще е яко ако има и други които мислят като теб . Ще прочета и продълженията .Мите ти си гений , продължавай да пишеш !!!

    ОтговорИзтриване
  158. Леле, човече! Много яки идеи. Повечето ги подкрепям, по-малкото все още не мога да си обясня напълно, но ще чета отново и отново, за да ми станат ясни.
    Стилът е велик! Точно мой тип и предполагам, че ще се хареса на немонетаристите на моята възраст, колкото и "недорасла" да е тя.
    Очаквам с нетърпение продължението!

    п.п.: Евалата, че не си се поддал на глобалната манипулация и си погледнал нещата отстрани. Така помагаш да не откриваме топлата вода ::D:D

    ОтговорИзтриване
  159. Спокойно тази книга няма да я чета ДА ТА ЕБА В ГЪЗА

    ОтговорИзтриване
  160. последният коментар е доста приятен със свойта откровенна импотентност.
    след като искаш да не четеш, не чети.
    но желанието да ебеш някого в гъза е доста радикална концепцепция за литературна критика. искаш да кажеш, че някой желае да бъде разбран освен вербално, така също и по-интимно, бихевиорестично някак си от теб т.е. като да го наебеш в гъза.
    интересен подход.
    как ли реагират в редакцията на new yorker когато получат разказ или книга от непознат писател. сигурно отиват най-напред да го наебат гъза и после четат разказа.
    сигурно е така

    ОтговорИзтриване
  161. Браво Мите,много забавна и интересна книжка.С нетърпение очаквам да напишеш и продължение и се надявам да напишеш и нещо за мен в продължението и,надявам се да има!..........:::МАРИЙКА

    ОтговорИзтриване
  162. всъщност все още не сам го прочела но съм сигурна че ще бъде интересно ;) успехи дано да се хареса на всички читатели

    ОтговорИзтриване
  163. Пророкът ... е чудесно описание на живота у нас.Не ми липсва България наистина.
    Интересно за мен беше че някои от пасaжите се вместват и в живота тук /отвъд океана/ разбира се в местен американски вариант.
    Молбата ми е да продължаваш а ние /някои от нас/ ще те четем с удоволствие.
    Иван
    Seattle USA

    ОтговорИзтриване
  164. Браво Митак.Изкефих се.Давай нататък. Пък тези дето си забравил да им сложиш Т-то,да си гледат работата.

    ОтговорИзтриване
  165. Смях се до сълзи ,после ми догорча защото толкова истини небях чела много отдавна!Обичам Езоповия език!БЛАГОДАРЯ

    ОтговорИзтриване
  166. Здравей Митко!

    Дълго време по моя вина прекъснахме общуването си, но това са подробности. Важното е, че макар и бавно, напредвате с Гочо. Докато не я завършите може и от време на време да казвам това-онова, но то очевидно ще бъде в рамките и като допълнение към написаното относно началото. Само че в момента е време и за конкретни действия за да може ежедневието ни да не е съвсем гочовско. Ако се приеме от НС проектозакона "Закон за развитие на академичния състав", жална им майка на учените и науката у нас. Мислете и действайте, времето е малко, аз, знаеш, съм на разположение. Като начало гледам, че тече подписка под петиция против този проектозакон
    http://bgpetition.com/Ne-na-ZRAS/index.html
    и затова не само тебе, но и всеки, който прочете написаното сега от мен, го моля да я подпише и да ангажира с подписи максимабен брой хора. Знаеш, че имам конспиративен и политически опит и вече забелязвам кои и какви недоразумения как си точат зъбите. Така че да тушираме личните и груповите си противоречия и да се опитаме да спасим, колкото и гръмко да звучи, бъдещето на България от гочовизацията и!

    С поздрави Доню Драганов Донев

    ОтговорИзтриване
  167. Четох книгата преди година.Затрих я нейде като линк и изведнъж пак я откривам изневиделица в нета.
    Благодаря за удоволствието,което изпитах четейки я!
    И очаквам новите хрумки на Д.Добрев!:)))

    ОтговорИзтриване
  168. С огромно удоволствие изчетох всичко, нямам търпение да стигна и до друго написано от автора.Намерих си любими цели редове и настръхнах като изчетох и коментарите.Да, жалко е как много хора се правят на литературни критици, вместо да вникнат по-дълбоко в казаното.Ето, вече сме в 2010 година и е вярно, че нищо добро не ни чака.Аз ще препратя по сайтовете линка към книгата, а и по- горния от 16.01, представен от Доню Донев/ама това ,,онзи" Доню ли е ;-)/защото не искам ,,гочовизация" за България.Пишете ме член/ка на ,,размножителната " партия, макар да не съм в детеродна възраст.Моята свекърва е баба на 6 внука, от които само трима останаха в БГ.Митко, ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТРУДА!!!Харесах те от раз :-)))

    ОтговорИзтриване
  169. Привет. Едва сега попаднах на това произведение на литературната мисъл. Много ми харесва, супер е. Поздравления!!! Дори съвсем скоро смятам да си я купя (стига да са останали бройки :) )

    ОтговорИзтриване
  170. Аз не чета книги, пия мастика. Гочо ми допада :)
    Алена.

    ОтговорИзтриване
  171. Поздравления за готината книга :). Стилът ти е малко по различен и може би няма да се хареса на повечето, но на мене лично ми допада. Интересно е че началото е едно, а в последствие всичко тръгва в друга насока... Но така или иначе ми хареса. С нетърпение ще чакам продължение. Въпреки че ми се иска продължението да е по-светло и по-оптимистично, за да има НАДЕЖДА иначе закъде сме без надеждата ;).

    ОтговорИзтриване
  172. влюбих се, Митко!

    ОтговорИзтриване
  173. Самата книга беше забавна и дори не бих казал фантастика а реалити. Само някой от нещата в послеслова не ми допаднаха. проблемите на земята няма да се решат с размножаване. Но като циало съм напълно съгласен с тебе Димитър. От Виктор А.

    ОтговорИзтриване
  174. Здравей :) Писах ти на mail-a защото имаше и неща оито не исках да споделям пред всички, но се оказа, че антиспамът е спрял писмото ми.mail-ът ми е jullian@mail.bg, ако можеш пропусни го или ми се обади. Иначе поздрави за направеното и успех :)

    ОтговорИзтриване
  175. Анонимен09 март, 2010 08:06

    Прекрасно четиво.

    ОтговорИзтриване
  176. Анонимен09 март, 2010 15:27

    Прочетох книгата на един дъх. Независимо, че не може да се нарече литературен шедьовър, книгата е написана с огромно чувство за хумор и показва задълбочено разбиране на абсурда, в който живеем. Благодаря за чудесното преживяване.

    ОтговорИзтриване
  177. Zdravei,Dimitar,mnogo riadko izpitvam takova ciklonno tvorchesko vdahnovenie,pridrujeno ot vaztorg, che ima edin balgarin,ot koito svetat triabva da chete,izviniavai parvo za moje bi neiasnoto komentirane,jiveia v atina postoianno, pak i az samata sam balgarka ot gracki proizhod-po maika,ne se opravdavam che sam zabravila balgarski, prosto niama s kogo da razgovariam i taka si izgubvam hubavia stil na izraziavane.Smiah se sas salzi na parvata stranica oshte,nikoga ne sam chela neshto ot balgarin s tolkova neveroiaten stil-tam ti e silata v nachina na podnasiane na sabitiata- strahoten si i tova ne e kompliment, osven tova mislia, che mneniata na horata sa ti nujni do tolkova da izchislish eventualnite si prodajbi, koito taka ili inache sa ti v karpa varzani,i napalno zaslujeni,z lichno sam gotova da pomogna s kakvoto moga .USPEH OT SARCE TI JELAIA. HRISANTI- SKAIP- hrisanti.mincheva77
    endaksi@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  178. HILIADA IZVINIAVAI,PODVEDI ME SPARVATA SI STRANICA,NIMAH IDEIA, SLEDVASH POGOVORKATA ZA KERVANA I KUCHETATA.TALANT STRAHOTEN, NO GO HVARLIASH NA VIATARA,JIVOTA E TOLKOVA HUBAV, VINAGI MOJESH DA NAMERISH ZA KAKVO DA PISHESH I BADI SIGUREN SHTE SE PRODAVA,I ZA DA NE SAM MNOGOSLOVNA, AKO RESHISH DA IZDAVASH NESHTO PO-NORMALNO,TO TOGAVA BIH UCHASTVALA V PRODAJBITE S UDOVOLSTVIE,NO NIAMA JELANIE DA UCHASTVAM V NESHTO TOLKOVA OSADITELNO KAM CELIAT SVIAT EDVA LI NE, TAI KATO DA SADI IMA PRAVO SAMO EDIN-GOSPOD,TVARDE MALKA SAM DA MU OTNEMAM PRAVOTO,A I VSIAKA ISTIRIA SI IMA NAI-MALKO DVE STRANI, A TI SI OT EDNATA,AKO SMENISH SARKASTICNO-OSADITELNIA TON KAM LICNOSTI,KOITO DAJE NE POZNAVASH,POVIARVAI MI NE SAMO SHTE IZDADESH MNOGO KNIGI, NO SHTE IMASH VAZMOJNOST I DA SE RADVASH NA PARITE SI.MILO MOMCHE,ZA DA NAPRAVISH PARI TI TRIABVA VREME,ZA DA IDADESH DOSTATACHNO KNIGI-TI TRIABVA VREME-NE SI GUBI VREMETO-PISHI,OSTAVI KERVANA ,TOI S NAS I BEZ SHE SI VARVI,DAJE V BIBLIATA E NAPISANO,DA POCHITAME VSICHKI GOLEMI GLAVI NA VLAST -IKONOMICHESKA ILI POLITICHESKA-ZA DA STIGNAT DO TUK,GOSPOD GO E DOPUSNAL,TOVA NE E NASHA RABOTA KAKVO PRAVIAT- V MOIA SVIAT,DIMITAR,NEBETO E PO-SINIO,SPI SE SPOKOINO,V TOZI JIVOT NAI VAJNOTO E VSEKI DA SI ZNAE MIASTOTO- A AZ SI GO ZNAM.
    HRISANTI - ATINA PISHI ZA LUBOV NAPRIMER,ILI ZA SEBE SI...

    ОтговорИзтриване
  179. Анонимен14 март, 2010 16:08

    Много приятна хиперболизация.С хирургическа точност пръста се слага в раните на обществото ни.Свети като прожектор които вади от мрака.Подрежда мислите в главата на читателя.Какво повече може да поискаме - освен автора да се пребори с мързела си и да ни зарадва с още.... и още!!!

    ОтговорИзтриване
  180. Здравейте, всичко си е много добре само изчистете допълненията и дайте новата версия.

    ОтговорИзтриване
  181. Анонимен24 март, 2010 21:56

    " Самолет взривява сграда, президента открива паметник, съпротивата пука гуми, а Чичко Торбалан скучае."
    НЕдоброто владеене на собствения език ... по нататък какво?!...президентЪТ открива паметник, съпротивата...Дааааа,трябва МНОГО граматика, чак тогава писане !!!

    ОтговорИзтриване
  182. Анонимен24 март, 2010 23:50

    Доста скучно започва. Не бих продъжил да чета по-нататък. А щом стигнах и до така наречения "Безкрачко" напълно се отказах. Нещо ме натоварва подхода.

    ОтговорИзтриване
  183. Много ми хареса четивото и сьм много доволна, че прочетох за толкова неща "дремещи" в мозька ми, а на всичко отгоре поденсени сьс страхотен хумор.... Много оригинални идеи има в писанието, много истини, много умозаключения, много хумор....Дори се чувствам горда от това че бьлгарин е написал всичко това. Чудя се дали вече е преведено на английски? Ако е преведено бих искала да го публикувам в моя/нашия сайт.

    ОтговорИзтриване
  184. Анонимен31 март, 2010 13:37

    Хареса ми книжката, съдържанието пресъздава заобикалящата ни действителност и проблемите ни в нея, макар и през черни очила...Стила на писане е особено забавен и достъпен,а някои детайли и сравнения буквално ме разсмиваха на глас по време на четенето :)Успех на автора,адмирирам и желанието му за един поо-добър свят.
    Пп: Бихте ли обяснили тезата си отностно изкуствения интелект?

    ОтговорИзтриване
  185. Книгата ми изглежда по-различна от повечето. Различните и необикновени неща са интересни, което прави и тази книга такава. Не съм я дочела, защото забравих докъде съм стигнала, в интерес на истината.. Браво, наистина интересна книга, въпреки че няма кой знае какво полезно да се научи от нея.

    ОтговорИзтриване
  186. Здравейте,
    за мен книгата Ви, е едно неангажиращо четиво, което определено забавлява но ..не може да ми въздейства. Вярно е, че ми напомняте Прачет но това не означава нищо, а и да означава не е нищо отрицателно, според мен. Долавя се желание за новаторство но не Ви, се получава нещо. Но все пак аз не съм някакъв капацитет, че да давам оценки. Надявам се, да продължите да пишете и да се развивате предполагам, че сте способен да достигнете много по-добри резултати.
    Поздрави
    Вили

    ОтговорИзтриване
  187. Книгата е страхотна, защото много харесвам точно такъв стил на писане. Не ми стигна обаче, искам продължение..

    ОтговорИзтриване
  188. Книгата е супер! Почти накрая съм, тъкмо прочетох за Кафето, което си поръчал Били аахххххх :)))Много е забавно.....ахахахаххааххааха албанците, ще се пръсна от смях :))))))))

    ОтговорИзтриване
  189. От Стоян Стефанов Стефанов Велико Търново Студент
    Господине,просто съм отвратен от вашите, така наречени измислици.Ако можеше поне МЪНИЧКО да не натяквате че Държавата която ви е дала образование, горе долу така да се кажеш шанс за реализация и Родината в която сте израснали,родината ви която комай време е била 1 сила в Европа,родината Ви която е единствената в Света с своя писменост (чийто букви вие я хулите), да я осирате в буквалния смисъл на думата.Удивен съм как може такъв човек с вашето образование получено в тая Държава да я осирате по този начин като я наричате със всевъзможни идеологически глупости и простащини написани от вас . Като не ви харесва Тук .. ето в ЕС сме вървете в друга държава Емигрирайте . Какво правите тук като ви е налегнала Кризата ? Да ви светна само не сме Тоталитарно Време Границите Господине са отворени и всяка една държава на Запад-а описан така красиво от вас още в 1 редове на книгата за МИЛИОНИТЕ за ПАРИТЕ , Ми те вас само чакат . Побързайте Господине , бързате терзайте че туко виж са Ви изпреварили и са ви Взели вашия 1-ви Милион Само вас Чакат парите с широооооко разперини ръце ви чакат само трябва да минете границата с обещанието повече да не стъпвате ТУК отново . Защото сте срам и позор . Другия път напишете нещо смислено а не да ми се криете зад плагиастващи редове от рода Действията и Лицата са недействителни или измислени защото в всеки ред аз виждам едно Хулене на България наричана от вас Дупка .. и най смотана в Европа страна .Колкото и да ви е интересно и на останалите читатели вярно смешно е , но не "натяквайте" така България в редовете ви :)
    Това че Вие сте боклук и не можете да се справите сам не означава че държавата ви е виновна . Емигрирайте и ще Преуспеете само вас чакат милионите запомнете го . Пътя и не се връщайте тука отново като не ви харесва ТУК

    ОтговорИзтриване
  190. Анонимен12 май, 2010 17:26

    Г-н Стоян Стефанов,
    като виден защитник на българската държава и на българската култура, някак не се вписват в патриотично настоения Ви текст удивителното количество правописни грешки. Като сте такъв привърженик на нашата писменост, на нашата държава и култура защо поне не се научихте да пишете правилно?? Не книгата е срамота, а срамота е неграмотността на студент ,който дори коментира и обижда чуждия труд. Защото да напишеш 5 реда с обиди е лесно, но да създадеш книга не е! И за най-голямо съжаление умните хора ще емигрират, ще избягат, защото просто тук няма какво повече да получат. Вие може да останете, тъй като явно има още какво да учите.
    Книгата е хумористична, сатирично-иронична, но това в никакъв случай не я прави обидна и глупава. И ако не ви харесва има една друга книжка, която със сигурност ще трябва да прочетете - Правописни и Граматични норми в Българския език!
    Браво на автора!

    ОтговорИзтриване
  191. Анонимен13 май, 2010 00:25

    Хаим Оливер, Любен Дилов, Вонигът .. Няма значение с кого си израсъл и от кого си черпил чалъми. Ти си ги надминал! Пък и май доста поназнайваш политиката и психологията:-)

    Тъй както си много умен, не усещаш ли, че с тази книга по ще си напакостиш, отколкото да вземеш пари?
    Жалкото е, че младите не разбират и бъкел от написаното. Те даже не са "селяндурите" от текста. Опасявам се, че са говеда...

    ... и нека моята дърта псувня те настигне, ако си краднал от някой велик! /няма как да те хвана, понеже не си падам по четенето/
    С уважение :-)

    ОтговорИзтриване
  192. Анонимен16 май, 2010 15:53

    Не сме говеда има и такива но повечето не са на този дирижабъл! Между впрочем книгата е скучна,без сюжет.Не ми харесва нищо!!!!!! Между впрочем ми харесва подзаглавието:"Това е една ужасна книга. Ако можеш, не я чети!"ПОжелавам на всички,които нямат работа(като повечето мързели днешно време с типичния девиз"Искам много пари с малко работа" !е не става!)да я прочетат!Тя само си казва кои типове да я четат!!!!Споко под 16 съм,но имали значение!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  193. Анонимен25 май, 2010 05:53

    Браво Пич, прочетох я на един дъх, с няколко бирички. Въпреки лекия пораженчески негативизъм, ми хареса много идеята, че всеки трябва да има своя религия, да вярва силно, щот само така би могъл и да мрази силно, а знаем, че тва е основния двигател, след размножаването. Идеята за религия на ебачите също е готина, макар че моята религия да вярвам само в себе си е по-готина...

    ОтговорИзтриване
  194. Анонимен26 май, 2010 15:35

    Здравей авторе,

    днес попаднах на книгата ти, и уж само така да хвърля едно око и взех, че я преполових!

    1984 .... в българскивариант.

    Книгата ти е страхотна - смешна, трагична, тъжна.. Много ми хареса и мисля че е бест селър. Лично на мене ми е ма-а-алко в повече цинична, но може би без този цинизъм няма да е истинска.
    И още нещо в прозренията си за монетаризма си блестящ, но относно религията... не коментирай християнството, защото не го разбираш.

    Поздрави, продължавай все така.

    Биска

    ОтговорИзтриване
  195. Анонимен26 юни, 2010 16:03

    Книгата ти е много забавна и показва в каква действителност живеем, продължавай да пишеш и хич да не те интересува както ти казват хората - щом ти е кеф да пишеш не спирай ;) А за оня човек, който изкарал 17 книги и си съсипал здравето, направо ще падна от смях :D Ти да не си копал, какво си правил :D За пръв път чувам, че творенето на книги съсипвало човешкото здраве :D А това, че си си изхарчил парите... Трябвало е да се замислиш, че в България трудно, ама много, много трудно се става известен автор, който печели солидно количество пари от това. Писането е за удоволствие, така че, който го кефи да твори нека твори! И не ги слушайте такива хора, че сте щели да си съсипете здравето :D Това е най-голямата глупост, която съм чувал :D Но май това изказване за съсипаното здраве идва изцяло от човек, който е намразил творенето :P

    ОтговорИзтриване